12 Eylül 2013 Perşembe

Evde Helikopter Yapıyor

Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Yılmaz Beldesi'nde, 25 yaşındaki Hamdi Karakoç, evinin bahçesinde tek kişilik helikopter yapıyor.

3 BİN LİRA HARCADI
Evli ve bir çocuk babası olan çiftçi Hamdi Karakoç, iki yıl önce evinin bahçesinde helikopter yapmak için çalışma başlattı. İlkokul mezunu olan ve çocukluğundan beri helikopterlere karşı özel ilgisi olduğunu belirten Karakoç, bugüne kadar kısıtlı bütçesine rağmen 3 bin lira harcayarak, helikopteri büyük ölçüde tamamladığını söyledi.
"4 AYDA TAMAMLAYABİLİRİM"
Hayatı boyunca hiç helikoptere binmediğini, yakından bile görmediğini belirten Karakoç, "Gençliğimin büyük bölümü sanayideki tamircilerde çalışmakla geçti. İnternette ve yaptığım diğer araştırmalarda elde ettiğim bilgilerle günde 2-3 saat boş vaktimi değerlendirerek, elime para geçtikce helikopterin belirli kısımlarını tamamlıyorum. Helikopteri tamamlamak için 3 bin liraya daha ihtiyacım var. Para bulabilsem 4 ayda yapımını tamamlayabilirim" diye konuştu.
"200 KİLOGRAM OLACAK"
Karakoç, yapacağı helikopterin toplam boyunun 4 metre olduğunu belirterek, "Arka kuyruk pervanesinin toplam uzunluğu ise 3 metre olacak. Helikopterin üzerinde iki zamanlı 301'lik motor mevcut. Çünkü bu motor çok seri ve kalkış daha iyi olacak. Şu aşamadan sonra ana pervanemizi bağlayacağız, rulmanlarımızı ve kayışları takıp deneme amaçlı çalıştırmayı planlıyorum. Helikopterin şuan ki ağırlığı 150 kilogram. Tamamlandığında 200 kilogramı geçmeyecek ve tek kişilik olacak" dedi.
Hamdi Karakoç, helikopterin ardından güneş enerjisinden evinin elektriğini üretecek bir sistem ve yine güneş enerjisiyle çalışacak bir otomobil yapmayı hedeflediğini belirtip, bunun için çalışmalara başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder